Dating tmau, Sindromul mirosului de pește (trimetilaminuria): ce este, simptome, tratament

Medicul de familie poate îndruma pacientul spre un dietetician pentru sfaturi pentru a se asigura că persoana cu trimetilaminurie obține în continuare din alimentație toți nutrienții de care are nevoie. Când trimetilaminuria secundară se dezvoltă ca urmare a unor doze orale mari de L-carnitină, colină sau lecitină, simptomele dispar pe măsură ce doza este redusă.

Lactat Aportul zilnic adecvat, sau AI, pentru colină este stabilit de Institutul de Medicină la mg pe zi.

Ce este trimetilaminuria?

Evitarea colinei în dieta dvs. Produsele lactate tind, în general, să aibă un conținut ridicat de colină, dar pot fi ingerate cu ușurință câteva articole. Acestea includ albușuri de ouă la 1,1 mg colină la mg de alimente, înlocuitor de smântână praf la 2,2 mg la mg și parțial brânză de lapte degresat, cu umiditate scăzută, la 14,1 pentru mg de alimente.

dating tmau datând fată americană italiană

Cereale Departamentul Agriculturii din Statele Unite recunoaște că aproape 1 la sută dintre americani pot avea probleme cu colina, TMAU și mirosul de pește. În acest scop, a dezvoltat o bază de date cu alimente care conțin colină. Cerealele cu un conținut relativ scăzut de colină, care conțin mai puțin de 14 mg pe mg de alimente, includ Cap'n Crunch Crunch cu unt de arahide, Kellogg's Rice Krispies, Kellogg's Fruit Loops, Kellogg's Corn Flakes, Kellogg's Cocoa Krispies, fulgi de ovăz obișnuiți, rapizi și instantși smântână de grâu.

  • Dating site-ul un singur om
  • Hotărârea nr. 48/

Trimetilamina este apoi transportată în ficat unde este convertită în N-oxid de trimetilamină, un produs metabolic care nu are miros. Când trimetilaminuria secundară se dezvoltă ca urmare a unor doze orale mari de L-carnitină, colină sau lecitină, simptomele dispar pe măsură ce doza este redusă.

ŞTIRILE ZILEI

L-carnitina este utilizată în tratamentul sindroamelor cu deficit de carnitină și este uneori folosită de sportivi care cred că le sporește forța fizică. Ce simptome prezintă o persoană cu trimetilaminurie? Trimetilaminuria face ca oamenii afectați să aibă un miros corporal de pește putred.

dating tmau datând pe cineva cu datorie imensă

Acest miros poate fi diferit de la o persoană la alta și se poate simți mai puternic în urma unor activități care cresc transpirația, cum ar fi exercițiile fizice și stresul emoțional. La femei, simptomele pot fi mai grave chiar înainte de sau în timpul menstruației, după administrarea de contraceptive orale sau în perioada menopauzei. Și consumul anumitor alimente, cum ar fi peștele, ouăle și fasolea, poate spori mirosul.

Sindromul mirosului de pește (trimetilaminuria): ce este, simptome, tratament

Simptomele trimetilaminuriei pot fi prezente de la naștere, dar pot să nu înceapă decât mai târziu în viață, adesea în jurul pubertății. La unii oameni, mirosul apare și dispare, iar la alții este constant. Nu există alte simptome fizice ale trimetilaminuriei, dar persoanele cu această afecțiune pot fi afectate grav pe partea psihică și socială.

Cum se diagnostichează trimetilaminuria?

  1. Alimente cu conținut scăzut de colină - Sănătate -
  2. Fructe si legume Colina este un nutrient esențial, considerat o vitamină, potrivit Institutului Linus Pauling.

Prezența mirosului de pește putrezit este un indiciu, mai ales în cazurile severe, însă diagnosticul bazat pe miros nu este fiabil, deoarece acesta este adesea episodic și nu toată lumea poate detecta mirosul trimetilaminei. În plus, pe baza acestui indiciu, trimetilaminuria poate fi dificil de distins de alte afecțiuni care dau naștere unui miros neplăcut al corpului.

dating tmau ghidul lui geek pentru dating ebook

Diagnosticul se bazează pe analiza urinară a trimetilaminei și a N-oxidului de trimetilamină, și astfel se poate face diferența între cazurile severe și cele ușoare. Analiza urinei după administrarea de doze mari de trimetilamină poate diferenția purtătorii afecțiuni de indivizii neafectați.

Testarea genetică este disponibilă pentru a face distincția între trimetilaminuria genetică primară, care duce la simptome severe, și forme secundare, non-genetice ale tulburării. Ce opțiuni de tratament există pentru sindromul mirosului de pește?

dating tmau datând un băiat scurt

În prezent nu există nici un tratament care să vindece trimetilaminuria, dar există unele soluții care pot fi de folos în gestionarea bolii, cum ar fi evitarea anumitor alimente sau administrarea unor suplimente alimentare ori a unor medicamente pe bază de rețetă. În cazurile ușoare, simptomele sunt atenuate atunci când alimentele care conțin colină și lecitină sunt scoase din dietă.

Unele cazuri severe pot necesita administrarea unui antibiotic sterilizant intestinal, cum ar fi metronidazolul.

  • Erin dating blog toronto
  • Sindromul mirosului de pește (trimetilaminuria): ce este, simptome, tratament

Acest tratament reduce numărul de bacterii intestinale care descompun colina și trimetilamina N-oxid în trimetilamină. În cazul mutațiilor care nu elimină complet activitatea FMO3, suplimentele de riboflavină vitamina B2 ar putea ajuta la maximizarea activității enzimei reziduale.